Visste du at det finnes apper som kan hjelpe deg med å spore menstruasjonssyklusen din, eggløsning, fruktbarhet og graviditet? De er menstruasjonskalender-apper.

Disse appene kalles menstruasjonskalendere eller menstruasjonssporere, og de er nyttige verktøy for at du skal bli bedre kjent med kroppen din og planlegge fremtiden.

En menstruasjonskalender fungerer som en personlig dagbok, der du registrerer datoene for mensen, symptomene du føler, seksuell aktivitet, vekt, temperatur og andre relevante data.

Med denne informasjonen beregner applikasjonen lengden på syklusen din, ditt fruktbare vindu, sjansen for å bli gravid og sannsynlig dato for neste menstruasjon.

I tillegg tilbyr en menstruasjonskalender også pedagogisk innhold, helsetips, pillepåminnelser, fremdriftsdiagrammer og mer.

Du kan tilpasse appen etter dine preferanser og behov, og til og med dele dataene dine med partneren din, legen din eller andre som har menstruasjon.

Fordeler med apper for menstruasjonskalender

  • Forutsi fremveksten av symptomer som kolikk, PMS, akne, humørsvingninger og andre.
  • Forbered deg på mensen, unngå overraskelser og uforutsette hendelser.
  • Øk sjansene dine for å bli gravid ved å vite når den mest fruktbare perioden er.
  • Forhindre uønsket graviditet ved å bruke egnede prevensjonsmetoder.
  • Ta vare på helsen din, oppdage mulige uregelmessigheter eller problemer i syklusen din.
  • Bli kjent med kroppen din, forstå hvordan syklusen påvirker energien din, humøret, appetitten og andre aspekter.

Det finnes flere menstruasjonskalenderapper tilgjengelig for iOS og Android, med forskjellige funksjoner og funksjonalitet.

Mest populære apper

Flo

Flo er verdens #1 menstruasjonskalender og eggløsningskalender, brukt av mer enn 250 millioner mennesker i flere land. Flo har et enkelt og intuitivt grensesnitt, og tilbyr nøyaktige spådommer, medisinsk troverdighet, personvern og sikkerhet for dataene dine. I tillegg er den tilgjengelig for Android og IOS.

Periodekalender

Periodekalender er en app som sporer menstruasjon, sykluser, eggløsning og sjanse for unnfangelse. Periodekalenderen er nyttig for både kvinner som ønsker å bli gravide og de som ønsker å unngå graviditet. I tillegg har appen også en pillepåminnelse, en symptommonitor og en kroppstemperaturgraf.

Clue

Clue er en app som hjelper deg å forstå din menstruasjonssyklus, reproduktive helse og fruktbarhet. Clue har en rotasjonskalender, som viser fasene i syklusen din på en visuell og interaktiv måte. I tillegg har applikasjonen også vitenskapelige artikler, personlige varsler og integrasjon med andre enheter.

Dette er bare noen få eksempler på menstruasjonskalenderapper du kan bruke til å spore syklusen din.

Så prøv en av dem og se hvordan de kan gjøre livet ditt enklere og forbedre helsen din.

Men husk at ingen søknad erstatter en legekonsultasjon, og at du alltid bør oppsøke helsepersonell dersom du har spørsmål eller problemer.